by

Sveriges största radio program

Mix Megapol är ett stort nätverk av radiostationer runt om i Sverige som spelar en blandning av allt från 80 talet till dagens nya hits, idag sänds faktist programet i över 36 områden i hela Sverige och även ute på Åland, det som är så fascinerande är att programet når ut till 91% av hela befolkningen i landet. Vad är det som verkligen gör programet så otroligt stort? .


Fod Tzellos , 2007

Om jag får säga det själv så skulle jag tippa på att det är för Gry Forssell och Anders Timell som gör det hela programet så mysigt och roligt, Anders med hans dagens sport händelser och Gry med hennes skvaller gör det lite extra kryddigt men även deras ”Äntligen Morgon” program som lyssnas av väldigt många i Sverige varje morgon.

Men när det kommer till hur man faktist mäter lyssnandet så använder man sig utav en metod som heter PPM som står för ”Portable People Meter” och människorna som gör allt är TNS Sifo och dem utför själva mätningen och arbetar tillsammans med radiobranschen. Den görs i en panel med drygt 1 000 personer och dem går även runt med en dosa som registrerar alla radiovågor och skickar tillbaka vilka radiokanaler som personer hör på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *